Neuropatie diabetică

Declarație de poziție: Rodica Pop-Busui, Andrew Boulton

complicatii cronice neuropatiile diabetice

Iată cea mai recentă declarație de poziție a prietenilor și colegilor noștri Rodica Pop-Busui, Andrew Boulton despre neuropatiile diabetice, et al. Lectură plăcută.

INTRODUCERE

Neuropatiile diabetice

Sunt cele mai răspândite complicații cronice ale diabetului. Acest grup eterogen de patologii afectează diferite părți ale sistemului nervos și prezintă manifestări clinice diverse. Recunoașterea timpurie și gestionarea adecvată a neuropatiei la pacientul cu diabet sunt importante din mai multe motive:

  1. Neuropatia diabetică este un diagnostic de excludere. Neuropatiile nediabetice pot fi prezente la pacienții cu diabet și pot fi tratate prin măsuri specifice.
  2. Există o serie de opțiuni de tratament pentru neuropatia diabetică simptomatică.
  3. Până la 50% din neuropatiile diabetice periferice pot fi asimptomatice. Dacă nu sunt recunoscute și dacă nu este pusă în aplicare îngrijirea preventivă a picioarelor, pacienții sunt expuși riscului de rănire a picioarelor lipsite de simțuri.
  4. Recunoașterea și tratamentul neuropatiei autonome pot îmbunătăți simptomele, reduce sechelele și îmbunătățesc calitatea vieții.

Printre diferitele forme de neuropatie diabetică, polineuropatia simetrică distală (DSPN) și neuropatia autonomă diabetic ă , în special neuropatia cardiovasculară autonomă (CAN), sunt de departe cele mai studiate (14). Există de asemenea numeroase forme atipice de neuropatie diabetică (14). Pacienții cu prediabet pot dezvolta, de asemenea, neuropatii care sunt similare cu neuropatiile diabetice (510). Tabelul 1 oferă o schemă cuprinzătoare de clasificare pentru neuropatiile diabetice.

Pentru mai multe, consultați sursa de mai jos.

Sursa: Diabetes Care

Simptomele mononeuropatiei

Puteți resimți durere în

De asemenea, mononeuropatia poate cauza probleme la nivelul ochilor sau feței, cauzând:

Mononeuropatia apare uneori în cazul compresiei unui nerv. În rândul pacienților cu diabet, sindromul de tunel carpian este un tip frecvent de neuropatie cauzată de compresie. Aceasta poate cauza amorțeală sau furnicături la nivelul mâinilor și degetelor. Puteți avea senzația de slăbiciune musculară, scăpând lucrurile din mână.

Simptomele neuropatiei radiculoplexă

Simptomele neuropatiei periferice

Simptomele neuropatiei vegetative