module-dpn-hero

Îți simți picioarele
altfel decât de obicei?

Poate fi un semn de
neuropatie diabetică.

module-blog-teaser

Nu ești singur!

Fiecare persoană are propria experiență cu neuropatia diabetică, de la semne, simptome, până la modalități de gestionare. Iată ce spun alții. Te invităm să îți împărtășesti și tu povestea!

Maria, 63 de ani
Îi sunt recunoscătoare prietenei mele pentru că m-a sfătuit să merg imediat la medic.
Bună ziua, sunt Mihaela, am 74 de ani și sufăr de neuropatie diabetică. Am auzit la un moment dat pe cineva spunând că durerea la nivelul picioarelor este bună. Asta înseamnă că nu este prea târziu. Odată ce nu mai simți nimic, situația devine critică. Din…
Mihaela, 74 de ani
George, 65 de ani
Bună ziua, numele meu este George, am 65 de ani și am neuropatie diabetică. Diabetul mi-a afectat nervii picioarelor, astfel că am senzația de amorțeală. Sfatul meu pentru persoanele care au simptome sau senzații similare la nivelul picioarelor este să…

Alătură-te
comunității
noastre!

Alătură-te inițiativei „Stand up for your feet”! Împărtășește-ți povestea și spune-ne cum procedezi pentru a gestiona neuropatia diabetică.

Nu mai aștepta –
fă-ți testul!

Senzația de picioare învelite în bumbac este una dintre cele mai întâlnite simptome. E ca și cum ai purta șosete groase, dar îți simți picioarele înghețate și amorțite.

 

Dacă îți simți picioarele altfel decât de obicei, mergi de îndată la medic.

module-accordion

Ai mai multe întrebări?

Vezi care sunt
cele mai frecvente întrebări!

Care este cauza senzației de arsură a picioarelor?

Senzația de arsură la nivelul picioarelor îți provoacă disconfort sau te ține treaz noaptea? sindromul picioarelor arzătoare reprezintă un set de simptome legate de disconfort la nivelul picioarelor asociat senzației de arsură sau durere. Senzația de arsură poate deveni mai intensă noaptea, cu o oarecare ușurare în timpul zilei. Neuropatia diabetică este una dintre cele mai întâlnite cauze ale picioarelor arzătoare. Aceasta apare atunci când nervii periferici care leagă măduva spinării de extremități sunt deteriorați. Mai mult, persoanele care suferă de diabet de o perioadă lungă de timp au mai multe șanse de a dezvolta neuropatie, care se dezvoltă treptat și se poate agrava în timp.

Dacă simți ceva diferit în legătură cu picioarele tale, îți recomandăm să te adresezi de îndată medicului.

Care este cauza senzației de furnicături la nivelul picioarelor sau mâinilor?

Senzația de furnici pe piele. Furnicăturile la nivelul picioarelor sau mâinilor pot fi cauzate de presiunea asupra nervilor atunci când ai stat în aceeași prea mult timp, spre exemplu cu picioarele încrucișate. Senzația ar trebui să dispară atunci când te miști.
Cu toate acestea, în unele cazuri, furnicăturile pot fi cronice și pot fi un semn de leziuni ale nervilor, adesea legate de diabet. Acest tip de afectare a nervilor este cunoscut sub numele de neuropatie diabetică și afectează nervii aflați la distanță de creier și măduva spinării, adesea la mâini și picioare. Dacă ai fost diagnosticat cu diabet și ai o astfel de senzație de furnicături în picioare, adresează-te medicului de îndată.

 

Care este cauza senzației de amorțeală a picioarelor?

Senzație de picioare învelite în bumbac? Lipsa de echilibru în timpul mersului?
Aceste simptome pot fi un semn de neuropatie diabetică, care afectează mai mulți nervi senzitivi și motori periferici. Drept urmare, anumite funcții ale corpului care sunt controlate de acei nervi nu mai funcționează așa cum obișnuiau. Poate apărea ca furnicături, durere sau senzație de amorțeală la nivelul picioarelor. De asemenea, se poate întâmpla ca pur și simplu să nu simți nimic, de exemplu să nu poți face diferența între apa caldă și cea rece.

Dacă simți ceva diferit în legătură cu picioarele tale, îți recomandăm să te adresezi de îndată medicului.

Care este cauza durerii la nivelul picioarelor?

Diverse probleme medicale sunt strâns asociate cu durerea piciorului, cum ar fi rănile, artrita, dar și diabetul.
Simțiți dureri asemănătoare înjunghierii sau electrocutării la nivelul picioarelor? Și ai fost diagnosticat cu diabet?
Durerea piciorului diabetic se datorează în principal unei afecțiuni numite neuropatie periferică. Aproximativ 50% dintre persoanele care au diabet de tip 2 vor dezvolta neuropatie periferică, care apare atunci când nivelurile ridicate de zahăr din sânge provoacă leziuni ale nervilor de la nivelul picioarelor.

Dacă ai frecvent dureri de picioare, discută cu medicul de îndată.